Új szolgáltatás szalonunkban – tűs mezoterápia

Világszerte az egyik legnépszerűbb kozmetikai kezelésnek a mezoterápiát tartják. Ennek egyik legnyomósabb oka, hogy tűvel és tű nélkül végzett alkalmazási módjainál is látványos eredményt lehet elérni. De hogy mi is történik pontosan egy ilyen kezelés alkalmával, azt máris elmondjuk.

Mi is az a mezoterápia?
A mezoterápia – más néven kollagén indukciós terápia – a bőr középső, azaz irha rétegében található kollagén rostok termelődéséért felelős sejtjeit célozza meg. Kezelés közben mikrosérüléseket okoz a bőr felületén, ezáltal a bőrsejtjeit megújulásra, regenerációra sarkallja.

A teljes bőrréteg megújul
A mikorsérülések észlelése után a sejtek megkezdik annak „helyreállítását”: a bőr alsó rétegében lévő sejtek megkezdik a kollagén termelését. A „legfiatalabb” kollagén elkészülte után, a többi keletkezését követően, belülről kifelé haladva felemelkedik az elkészült kollagén, így újítva meg a teljes bőrréteget.

“A regenerációs folyamatok következtében új, hidratált kollagén és elasztin sejtek kezdenek el termelődni, amelyek kulcsfontosságúak a bőr feszessége és rugalmassága szempontjából.”

Elősegíti a sejtek bőrmegújítását
A szabad szemmel nem látható mikrosérüléseken keresztül olyan orvosi tisztaságú hatóanyagokat juttatunk a bőrbe, melyek segítenek a sejtek bőrmegújításában. A regenerációs folyamatok következtében új, hidratált kollagén és elasztin sejtek kezdenek el termelődni, amelyek kulcsfontosságúak a bőr feszessége és rugalmassága szempontjából.

Minimum 4 alkalom
Már az első kezelés is látványos, de a tartós eredmény eléréséhez egy minimum 4 alkalomból álló kúra javasolt. Erre azért van szükséges, mert a kollagén és elasztin rostok tényleges megújulása csak ismételt kezelések hatására következik be. A kezelések egymás hatékonyságát fokozzák.

Folyamatos kollagén termelődés
Miután a rendszeres kezelések hatására a kollagén termelődés folyamatossá vált, 2-3 hónappal később – 4-5 alkalom után – már szemmel látható eredmény tapasztalható. A 45-50 perces kezeléseket 10-14 naponta szükséges ismételni.

Mire jó a mezoterápia?
– mély ráncok halványítására
– tág pórusok
– pattanásokból visszamaradt hegek kezelésére/halványítására
– pigment halványítására

A mezoterápiás kezelések mellett fontos a folyamatos fényvédelem és az otthoni bőrápolás, melyben szintén segít kozmetikusunk. A mezoterápiás kezelésre itt tudsz bejelentkezni hozzá: 06 30 972 60 90