Téli fagyok, hideg szél – Itt a forró csoki…, akarom mondani a hámlasztás ideje!

Hogy a bőrünk sejtjei folyamatosan meg tudjanak újulni, arcunk pedig sokáig egészséges maradjon, hámlasztásra van szükség. De mit is jelent ez pontosan és otthon álljunk neki vagy bízzuk inkább szakemberre?

Elhalt hámsejtek a bőr felszínén
Biológia órán megtanultuk, hogy bőrünk felső rétege folyamatosan megújul, azonban ez a folyamat idővel lassul. Az elhalt hámsejtek a bőr felszínén felhalmozódnak, ennek pedig fakó, egyenetlen bőr, mitesszerek az eredménye.

Bőrmegújulási folyamat támogatása
A kémiai hámlasztás a természetes bőrmegújulási folyamatot támogatja, eltávolítja a kifakult, elhasználódott hámsejteket, illetve segít a bőrnek, hogy puhább, feszesebb és egyenletesebb legyen. Az új sejtek fényesebbnek és frissebbnek tűnnek.

“A hámlasztás főként azoknak ajánlott, akiknek szürke, fakó, élettelen az arcbőrük, akiknél fokozott a faggyútermelődés, akiknek sok heg és folt maradt meg a „pattanásos-korszakukból”, akiknek túlságosan olajos, tág pórusú a bőrük. De igazából mindenki arcbőrének jót tesz. “

AHA savak
A bőr megújulását fel is gyorsíthatjuk. Erre kiválóak az úgynevezett AHA savak (gyümölcssavak), amelyek a hámsejtek közötti kötéseket gyengítik, így azok között az összetartó erő jelentősen csökken, az elhalt hámsejtek leválása pedig gyorsabbá válik. Az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak, ez serkenti a fehérje-szintézist, ezáltal a rostok regenerálódnak, a bőrkép egyenletesebbé válik.

Mindenkinek jót tesz

A hámlasztás főként azoknak ajánlott, akiknek szürke, fakó, élettelen az arcbőrük, akiknél fokozott a faggyútermelődés, akiknek sok heg és folt maradt meg a „pattanásos-korszakukból”, akiknek túlságosan olajos, tág pórusú a bőrük. De igazából mindenki arcbőrének jót tesz.

A kúra eredmény: üde és friss arcbőr

A hámlasztás kúrában – 3-5 kezelés – javasolt, hiszen az alkalmak egymásra épülnek. Ismétlésük 10-14 naponta ajánlott, a szakember otthoni arcápolási tanácsaival kiegészítve. A kezeléssorozat végére a bőr megújul, üde és friss lesz.

Ha szeretnéd arcbőröd megújítani, felfrissíteni és belevágnál egy hámlasztó kúrába vagy csak kérdésed volna a témában, fordulj bizalommal kozmetikusunkhoz, Görög-Vörös Ninához az alábbi telefonszámon: 06 30 972 60 90