Őszköszöntő bőrápoló kezelés, avagy hogyan hozzuk helyre a nyár okozta károkat

Most, hogy minden jel szerint tényleg vége a nyárnak, ideje helyrehozni a nyaralásod alatt napsugarak, tengervíz, párás levegő okozta károkat és a magas hőmérséklet miatt erőteljesen igénybe vett arcbőröd egy kis extra törődéssel megajándékoznod.

Ha a kedvenc évszakod a nyár és még nyaralni is elutaztál, ahol sokat napoztál és fürödtél, akkor szinte biztos, hogy bőröd mindez megviselte. Valószínű, hogy a nyár folyamán vízhiányos lett, a hámréteged megvastagodott, és elszaporodtak a nem kívánatos mitesszerek, esetleg pattanások is.

Ha arcbőröd kicsit szárazabb, esetleg látsz egy-két pattanást is, akkor erősen javasolt bejelentkezned egy hidratáló kozmetikai kezelésre. A szakember először is eltávolítja az elhalt szarulemezeket egy gyümölcssavas peeling segítségével.

Az arc- és dekoltázsmasszázs során tápláló, antioxidáns növényi olajokkal táplálja bőröd, amelyet – ha „nagy a baj” – akár egy ultrahangos szérumbevitellel is egybeköthet. 

Ahhoz, hogy bőröd visszanyerje rugalmasságát, a végén többféle pakolásból is választhatsz. Hogy a vízhiányos állapotnak végleg búcsút mondhass, érdemes az első néhány hónapban 3-4 hetente megismételni a kezelést.

Persze, nem lehet eléggé hangsúlyozni az otthoni arcápolás fontosságát: az arclemosó tej és tonik használata legalább a napi egyszer, este ajánlott, valamint fényvédővel ellátott, bőrtípusnak megfelelő jó minőségű hidratáló nappali krém. Ne felejtsük el a napi, minimum 1,5-2 liter vizet sem, ami hidratálja bőrünket, amellett a az öregedés jeleit is jócskán kitolhatjuk.

Ha szeretnéd a nyár okozta károkat helyrehozni és bőröd egy extra hidratáló kezeléssel felfrissíteni vagy csak kérdésed volna a témában, fordulj bizalommal kozmetikusunkhoz, Csernus Erzsébethez az alábbi telefonszámon: 06 30 856 9720