Napi arcápolási rutin
– hogyan, mivel és hányszor?

Szinte minden arckezelés közben valahogy szóba kerül az a kényes téma, hogy kinek, miből áll a napi arcápolási rutinja. Így gondoltam, megosztok Veled egy-két professzionális tippet, hogy hogyan is kellene kinéznie ennek, helyesen, szakértői szemmel.

Esti arctisztítás – kötelező!
Kezdjük az esténél. A napi arcápolási rutin egyik legfontosabb része a megfelelő arclemosás. Sajnos nagyon sokaktól hallom, hogy alig vagy sehogy sem tisztítják az arcot. Pedig ugyanúgy, mint a test más részét, az arcot is alaposan meg kell tisztítani esténként. Gondoljunk csak bele, hogy napközben mennyi por és kosz éri, mely a smink nélküli arcon is könnyedén megtapad, hát még az alapozón.

Arctisztítás után…
A rengeteg por, benzingőz, füst gyorsan eltömíti a pórusokat, amit a sminkkel együtt feltétlenül moss le, mielőtt lefekszel aludni. A legalkalmasabb erre egy arclemosó tej, mely eltávolítja a napi make up-od. Ezt kövesse egy arctisztító hab/zselé/szappan – természetesen a bőrtípusodnak megfelelő. Utána jöhet az éjszakai krém/szérum, majd a szemkrém.

“A számodra megfelelő terméket soha ne ár alapján válaszd. (Nem mindig a piacon fellelhető legdrágább termék a legjobb!) Nézd meg az összetevőket, és ha lehet, kerüld a színezékeket, illatanyagokat és parabént tartalmazókat.”

Szemkrémmel a ráncok elkerülésére
Különösen fontos volna valamilyen szemkrém használata, mivel a szemünk körül kifejezetten vékony, érzékeny a bőr, melyet a legtöbben teljesen elhanyagolnak, pedig a ráncok ott alakulnak ki legelőször. Ez némi odafigyeléssel és rendszeres hidratálással megelőzhető, vagy legalábbis késleltethető lenne.
Jó, jó, de hogyan előzzük meg? Hát, úgy, hogy nem csak a nyaralás és strandolás előtt, hanem mielőtt kilépünk az utcára, kenjük be magunkat, hogy bőrünk biztonságban legyen. Használjunk fényvédő krémet, mely kiválasztásakor szempont legyen, hogy ne tartalmazzon parabént, színezéket és illatanyagot, ellenben ahhoz, hogy valódi védelmet nyújtson, fizikai és kémiai fényvédőket igen.

Reggel is: alapos arctisztítás
Reggel ismét arcmosás következik. Azt kérded, miért, hisz’ éjszaka nincs smink – ha lemostad –, sem por és kosz, ami az utcán az arcodra tapad. Valóban, de ne felejtsd el, hogy éjszaka méregtelenítesz, illetve meg is izzadhatsz, melyek nyomait el kell reggel távolítanod. (Ha fogat mosol, arcot miért ne mosnál?) Ezután jöhet a nappali szérum, majd a szemkrém, erre pedig a fényvédő. Legvégül a smink.

Radírozz!
A rendszeres arctisztítás mellett heti 2-3 alkalommal használj bőrradírt is. Az elhalt hámsejtek ugyanis nagyon lassan válnak le a bőrről. Ha nem radírozol, akkor a krémekkel ezeket a sejteket „kenegeted” csak. Ráadásul a pórusokból ilyenkor távozik a szennyeződés is, így elkerülhető a bőr gyulladása. A bőrradírt természetesen a bőrtípusodnak megfelelően válaszd ki!

Bőrtípusnak megfelelőt
A számodra megfelelő terméket soha ne ár alapján válaszd. (Nem mindig a piacon fellelhető legdrágább termék a legjobb!) Nézd meg az összetevőket, és ha lehet, kerüld a színezékeket, illatanyagokat és parabént tartalmazókat. De ami a legfontosabb, amit veszel, az a bőrtípusodnak megfelelő legyen. Az a biztos, ha megkérdezel egy kozmetikus szakembert, hiszen nagyon könnyű mellényúlni.

Ha nem vagy biztos a bőrtípusodban, nem tudod, milyen terméket és mi alapján válassz vagy „csak” rád férne egy alapos arctisztítás, fordulj hozzám bizalommal: 06 30 972 60 90