Minden, amit a fényvédelemről tudni akartál…
– csak eddig nem merted megkérdezni

Szomorúan tapasztalom, hogy sokan – jó esetben – nyaraláskor, napozás előtt használnak fényvédőt, pedig UV sugárzás az utcára kilépve is éri a bőrünket, ezért használata a mindennapokban is elengedhetetlen lenne.

UVA- és UVB sugárzás
Az UV sugárzás a nap legnagyobb energiájú sugártartománya, mely UVA és UVB tartományokból áll. Az UVB sugarakat a bőr felső hámrétege képes minimális mennyiségben, bizonyos ideig – felnőtteknél általában 20 percig – kiszűrni. (Ez az idő természetesen világosabb bőrűeknél és gyerekeknél rövidebb.) Azonban az UVA sugarak ellen védtelen.

Roncsol és kárt okoz: UVA
Az UVA sugarak a hámszövet mélyebb rétegeibe hatolva szárítják és roncsolják a bőrt, gyorsítják annak öregedési folyamatait, valamint fokozzák a ráncképződést. Ráadásul károsítják is a sejteket, így növelve a bőrrák kialakulásának kockázatát.

“Az UVA sugarak a hámszövet mélyebb rétegeibe hatolva szárítják és roncsolják a bőrt, gyorsítják annak öregedési folyamatait, valamint fokozzák a ráncképződést.”

Előzzük meg a bajt!
Ami szintén az UVA sugarak számlájára írható, a már röviddel a napozás után jelentkező napégés, illetve a krónikus napfénykárosodás. Ez utóbbi pigmentáció zavart, melanómát, valamint a sokak számára ismert „májfoltok” kialakulását okozhatja az arcon, a karokon és a dekoltázson. Utóbbiak visszafordítása vagy halványítása rendkívül lassú és hosszú folyamat. Így célszerű inkább megelőzni a bajt

Használjunk fényvédő krémet!
Jó, jó, de hogyan előzzük meg? Hát, úgy, hogy nem csak a nyaralás és strandolás előtt, hanem mielőtt kilépünk az utcára, kenjük be magunkat, hogy bőrünk biztonságban legyen. Használjunk fényvédő krémet, mely kiválasztásakor szempont legyen, hogy ne tartalmazzon parabént, színezéket és illatanyagot, ellenben ahhoz, hogy valódi védelmet nyújtson, fizikai és kémiai fényvédőket igen.

Ha nem igazodsz el a fényvédőkrémek között, tanácsra, segítségre lenne szükséged, melyiket válaszd, fordulj hozzám bizalommal: 06 30 972 60 90